Strategická a finanční analýza firmy H+S BUSSI, s.r.o. - Schmiegerová, Jitka (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou finanční a strategické analýzy, která byla aplikována na autobusovou společnost H+S Bussi s.r.o. v průběhu let 2013 až 2017. Práce je rozdělena na dvě půlky, teoretickou a praktickou. V první půlce je teoreticky popsána finanční a strategická analýza a její metody. V úvodu druhé půlky práce je představena společnost H+S Bussi, následuje aplikace teoretických poznatků na vybranou společnost, současně je představena i konkurenční společnost Gumdrop s.r.o., která je využita k porovnání dosažených výsledků.