Výběr a ocenění akcie podniku z pohledu hodnotového investování - Voborský, Michal (2020)
Diplomová práce se zabývá investičním přístupem/strategií zvanou hodnotové investování a jeho využitím při ocenění akcií veřejně obchodovaných podniků. Práce je rozdělena do pěti kapitol. V první kapitole se práce zabývá definováním jednotlivých pojmů z investičního světa, které jsou dále v práci používány. Druhá kapitola čtenáře seznamuje s hodnotovým investováním a jeho základními principy. Třetí kapitola se věnuje teoretickému výběru investice a jejímu ocenění. Poznatky z prvních tří kapitol jsou rozvedeny a aplikovány v posledních dvou kapitolách. Čtvrtá kapitola demonstruje proces výběru akcií („screening“) pomocí stanovených kritérií. Pátá kapitola se pak zabývá oceněním akcií konkrétního podniku.