Sportovní motivace generace Y jako podnikatelská příležitost - Böhm, Tomáš (2020)
Hlavní cíl této práce představuje identifikace podnikatelské příležitosti v oblasti sportu a její následný rozvoj na základě analýzy motivačních profilů u mladé generace a aplikace metody Lean Canvas. Metodou standardizovaného dotazníku The Sport Motivation Scale (Pelletier et al., 1995) budou identifikovány převažující formy motivace ke sportovním aktivitám vzhledem k individuálním charakteristikám respondentů. Standardizovaný dotazník je doplněn o otevřené otázky, které samotný konstrukt motivace rozšiřují o další proměnné. Soubor získaných informací umožňuje aplikaci metody Lean Canvas, prostřednictvím které je identifikována a rozvinuta podnikatelská příležitost vyplývající ze získaných poznatků. Konkrétní podoba příležitosti představuje organizované tréninky různorodých sportovních aktivit v přírodním prostředí, při nichž se vytvoří příslušná komunita s dlouhodobými vztahy a pravidelnou návštěvností.