Sportovní motivace generace Y jako podnikatelská příležitost - Böhm, Tomáš; Andera, Michal, 1984-; Kolouchová, Denisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavní cíl této práce představuje identifikace podnikatelské příležitosti v oblasti sportu a její následný rozvoj na základě analýzy motivačních profilů u mladé generace a aplikace metody Lean Canvas. Metodou standardizovaného dotazníku The Sport Motivation Scale (Pelletier et al., 1995) budou identifikovány převažující formy motivace ke sportovním aktivitám vzhledem k individuálním charakteristikám respondentů. Standardizovaný dotazník je doplněn o otevřené otázky, které samotný konstrukt motivace rozšiřují o další proměnné. Soubor získaných informací umožňuje aplikaci metody Lean Canvas, prostřednictvím které je identifikována a rozvinuta podnikatelská příležitost vyplývající ze získaných poznatků. Konkrétní podoba příležitosti představuje organizované tréninky různorodých sportovních aktivit v přírodním prostředí, při nichž se vytvoří příslušná komunita s dlouhodobými vztahy a pravidelnou návštěvností.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses