Analýza a návrh využití variant řešení Cloud Business Intelligence v podnicích - Borovec, Jakub (2020)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast Cloud Business Intelligence, konkrétně na analýzu přístupů používaných v podnicích.Cílem diplomové práce je analyzovat možnosti využití Cloud Business Intelligence jako vizualizačního nástroje oproti full-stack Cloud Business Intelligence variantě včetně návrhu vzorových řešení. V práci jsou rovněž navržena doporučení pro firmy při přechodu na Cloud Business Intelligence. Pro dosažení cíle autor využívá odborné literatury a při tvorbě návrhů rovněž kvalitativního výzkumu.Nejprve je představeno využití Cloud řešení v podnicích, dále autor analyzuje důvody a možnosti adopce Cloud řešení zákazníky. Autor následně analyzuje standardní a Cloud BI současnosti. Poté autor analyzuje a srovnává varianty full-stack Cloud BI a Cloud BI jako vizualizačního nástroje. V další části práce autor zhodnocuje dané varianty včetně autorských návrhů a vzorových řešení s využitím platformy SAP Analytics Cloud a SAP Cloud Platform. Následně autor navrhuje doporučení pro podniky při přecházení na Cloud BI. Návrhy jsou konzultovány a validovány odborníky v oblasti Cloud BI. Práce by měla ulehčit celkový pohled na Cloud BI v podnicích a pomoci odborníkům a firmám při výběru a vytváření vhodného Cloud BI řešení.