Finanční plánování ve farmaceutickém průmyslu : případová studie - Kovářová, Kateřina (2020)
Tato diplomová práce se zabývá finančním plánováním, konkrétně principy a metodami finančního plánování, krátkodobým a dlouhodobým plánem a kontrolou plánu. Pro účel aplikace uvedené teorie je v práci představena farmaceutická společnost XY s.r.o., konkurenti společnosti i farmaceutický průmysl obecně. Na základě finanční analýzy společnosti XY s.r.o. pro roky 2013 až 2017 a cílů společnosti je vypracován krátkodobý a dlouhodobý plán pro roky 2018 až 2020. V závěru práce je provedena kontrola plánu a jsou společnosti XY s.r.o. navrhnuta doporučení v oblasti finančního plánování.