Zdanění příjmů ze závislé činnosti nerezidentů - mezinárodní srovnání - Bělíková, Sabina (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění příjmů ze závislé činnosti nerezidentů dle českého práva, která je následně srovnána se zahraniční legislativou. Nejprve jsou uvedeny základní pojmy, je nastíněn přehled o právní úpravě daného tématu a vysvětlena problematika mezinárodního dvojího zdanění. Následující část práce se věnuje zdanění příjmů ze závislé činnosti nerezidentů v České republice a dále také na Slovensku a ve Španělsku. Závěrečná kapitola je určena ke komparaci právní úpravy v uvedených státech.