Zdanění příjmů ze závislé činnosti nerezidentů - mezinárodní srovnání - Bělíková, Sabina; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění příjmů ze závislé činnosti nerezidentů dle českého práva, která je následně srovnána se zahraniční legislativou. Nejprve jsou uvedeny základní pojmy, je nastíněn přehled o právní úpravě daného tématu a vysvětlena problematika mezinárodního dvojího zdanění. Následující část práce se věnuje zdanění příjmů ze závislé činnosti nerezidentů v České republice a dále také na Slovensku a ve Španělsku. Závěrečná kapitola je určena ke komparaci právní úpravy v uvedených státech.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses