Pracovní výkon ženy v roli manažerky - Tesáková, Michaela (2020)
Tato diplomová práce řeší problematiku vlivu ženského cyklu na pracovní výkon. Teoretická část práce se věnuje postavením žen v managementu, definici a hodnocení pracovního výkonu, charakteristice self-managementu a fyziologickým specifikům žen. Práce je kvalitativní empirickou studií a má za cíl zjistit, zda symptomy spojené s menstruačním a ovariálním cyklem ovlivňují pracovní výkon žen na pozicích střední-ho managementu za využití propojení metod individuálního hodnocení pracovního výkonu a self-managementu. Součástí výzkumné části jsou také řízené rozhovory s gynekologickými. Na základě výsledků výzkumu jsou následně zodpovězeny stanovené výzkumné otázky a formulována doporučení.