Zpracování strategie rozvoje cestovního ruchu pro město Žlutice - Paulová, Michaela (2020)
Tato diplomová práce se zabývá cestovním ruchem ve Žluticích. Hlavním cílem diplomové práce je charakterizovat obec Žlutice z hlediska geografických, ekonomických a kulturních aspektů a posoudit jejich možné využití pro cestovní ruch. Teoretická část práce se zabývá definováním pojmů z oblasti cestovního ruchu, obecnými informacemi týkajících se Žlutic, konkrétně geografií, demografií, historickým vývojem, ekonomickou situací a jednotlivými atraktivitami. Následující kapitola je analytická a věnuje se mapováním návštěvnických zvyklostí pomocí dotazníkového šetření, SWOT analýzy a strukturovaných rozhovorů s představiteli města. V závěru práce jsou navržena možná opatření a zlepšení pro budoucí vývoj v oblasti cestovního ruchu ve Žluticích.