Analýza vybraných reportingových nástrojů - Pelc, Tomáš; Fortinová, Jana; Kalkusová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou vybraných reportingových nástrojů, konkrétně se jedná o IBM Cognos Analytics, SAS Visual Analytics a Tableau.Práce nejprve zasazuje reportingové nástroje do kontextu oblasti Business Intelligence a Self-Service Business Intelligence. Dále je provedena analýza trhu oblasti Business Intelligence. Následně jsou podrobně popsány jednotlivé nástroje, jejich architektura a moduly, ze kterých se skládají. V další části práce je vytvořena metodika pro porovnání nástrojů, která se skládá z jednotlivých kritérií rozdělených do 5 kategorií – tvorba datového zdroje, zabezpečení dat, tvorba výstupů, využití výstupů a komunita. Pomocí dané metodiky jsou nástroje bodově a slovně ohodnoceny. Poslední část práce je věnována předávání autorových zkušeností a praktických tipů s nástroji jejich potencionálním uživatelům.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses