Predikční modely ve finanční analýze - Procházková, Klára; Šmídová, Radana, 1977-; Hejnák, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce má za cíl zhodnotit spolehlivost a předpovídající schopnost vybraných predikčních modelů. Práce se skládá ze dvou částí – teoretická a praktická část. Záměrem teoretického úseku je představit české i zahraniční modely, krátce se zmínit o jejich historii, o postupném renovování vzorců a výsledných hodnot. Ve druhé, praktické části, budou tři vybrané bankrotní modely a tři bonitní modely aplikovány na společnosti ZOOT, a.s., která počátkem roku 2019 téměř zbankrotovala. Výsledky budou použity ke zhodnocení zodpovědnosti jednotlivých predikčních modelů.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses