Export vybraných komodit států Andského společenství - Maleček, Josef (2020)
Andské společenství je jedno ze dvou nejznámějších ekonomických uskupeních na jihoamerickém kontinentu. Práce se zabývá nejdůležitějšími exportními komoditami celého Společenství, ale i jednotlivých států. Důkladné analýze je podrobena i teritoriální struktura států. Andské společenství je v práci zasazeno do regionálního i celosvětového kontextu a je porovnáváno i s vyspělými zeměmi EU a OECD. Cílem práce je kriticky zhodnotit export Andského společenství a jednotlivých členských zemí. V práci jsou zmíněny i vybrané teorie mezinárodního obchodu a geografického determinismu, a následně jsou popsány konkrétní případy těchto teorií na zemích Společenství.