Export vybraných komodit států Andského společenství - Maleček, Josef; Vošta, Milan, 1962-; Smělá, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Andské společenství je jedno ze dvou nejznámějších ekonomických uskupeních na jihoamerickém kontinentu. Práce se zabývá nejdůležitějšími exportními komoditami celého Společenství, ale i jednotlivých států. Důkladné analýze je podrobena i teritoriální struktura států. Andské společenství je v práci zasazeno do regionálního i celosvětového kontextu a je porovnáváno i s vyspělými zeměmi EU a OECD. Cílem práce je kriticky zhodnotit export Andského společenství a jednotlivých členských zemí. V práci jsou zmíněny i vybrané teorie mezinárodního obchodu a geografického determinismu, a následně jsou popsány konkrétní případy těchto teorií na zemích Společenství.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses