Environmentálně šetrné formy cestovního ruchu se zaměřením na ekoturismus - Hurdová, Klára; Kalábová, Markéta; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Ekoturismus a další environmentálně šetrné formy cestovního ruchu v posledních dvou dekádách zaznamenávají rozkvět. Tyto formy jsou součástí myšlenky udržitelného rozvoje a mají nepochybně velký potenciál pro budoucí vývoj. Cílem bakalářské práce je zhodnotit postavení environmentálně šetrných forem na trhu cestovního ruchu v České republice. Pro naplnění cíle byly využity metody analýzy odborné literatury, dokumentů a odborných článků. Dále byla využita metoda primárního šetření prostřednictvím dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit míru zájmu respondentů o environmentálně šetrné formy cestovního ruchu, jejich preference a motivátory při výběru dovolené a chování účastníků, kteří se obecně o ekologii zajímají během cestování. Na základě analýzy výsledků dotazníkového šetření byly vytvořeny návrhy a doporučení.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses