Potenciál agroturistiky v Plzeňském kraji - Hessová, Tereza (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá potenciálem agroturistiky v Plzeňském kraji. Cílem je zjistit, zda je region pro rozvoj této formy cestovního ruchu vhodný. Pro získání výsledků byla nejprve provedena rešerše odborné literatury k tématu agroturistika a následně byly podrobně analyzovány předpoklady Plzeňského kraje pro rozvoj agroturistiky. Následně byla provedena SWOT analýza shrnující nabyté informace. V rámci výzkumu byl vytvořen dotazník, který zodpovědělo 150 respondentů a jehož výsledky ukazují, jaké je povědomí o agroturistice u občanů České republiky a kolik lidí se této formy cestování aktivně účastní. Dotazník dále odkrývá zda lidé nakupují vše v supermarketech či zda odebírají zboží od lokálních producentů.