Finanční analýza MONETA Money Bank, a.s. - Szita, Jiří (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu MONETA Money Bank, a.s. – analýze aktiv a pasiv, analýze jednotlivých položek výkazu zisků a ztrát, analýze likvidity, rentability a kapitálové přiměřenosti. Tato práce je rozdělena do dvou základních částí. V první z nich je představena MONETA Money Bank, a.s., obecně popsána finanční analýza, její ukazatele a postup. V druhé části je provedena finanční analýza banky mezi lety 2014 a 2018. Pro porovnání ukazatelů provedené finanční analýzy MONETA Money Bank jsem si vybral banku s podobnou výší bilanční sumy – J&T Banku. V samotném závěru jsou shrnuty poznatky z analýzy a doporučení z nich vyplývající.