Hodnocení investiční atraktivity podniku - Shavshukov, Anton (2020)
Cílem diplomové práce je návrh metody hodnocení investiční atraktivity pomocí uvedení různých faktorů do integrálního ukazatele, který bude vhodný a adaptovaný pro český trh. Ke splnění cíle povede kritické zkoumání a analýza již existujících metod. Praktickým cílem diplomové práce je aplikovat navrženou metodiku hodnocení investiční atraktivity podniku na stavební společnost Central Group a. s., nabídnout doporučení pro zvýšení atraktivity a opatření pro budoucí vývoj českého stavebnictví. Naplnění stanovených cílů je dosaženo prostřednictvím analýzy teoretické a metodické základny investiční atraktivity podniku, vyvinutí autorské metodiky hodnocení investiční atraktivity a aplikace metodiky na vybraný stavební podnik. Výsledky hodnocení ukázaly životaschopnost modelu v podmínkách českého trhu. V závěru diplomové práce je shrnuto veškeré zkoumání, dosažené výsledky, navržená doporučení pro zvýšení investiční atraktivity vybraného podniku a opatření pro vývoj stavebnictví.