Fluktuace v podnicích cestovního ruchu - Boumová, Romana (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou fluktuace a motivace pracovníků na back-office pozicích v hotelnictví. Shrnuje obecné informace o organizačním uspořádání personálu v hotelu a některá specifika zaměstnávání v oboru hotelnictví. Dále se zabývá vybranými tématy z oboru personalistiky (odměňování, fluktuace, employer branding a personální marketing). Odpovědi na otázky stanovené v úvodu pomáhá odhalit primární a sekundární výzkum. V závěru jsou na základě zjištění stanoveny možnosti pro nápravu nejčastějších problémů a další doporučení pro oblast personálního řízení.