Marketingová komunikace značky ECCO na českém trhu - Ottlová, Šárka (2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na marketingovou komunikaci obuvnické značky ECCO, jež byla založena v r. 1963 v Dánsku a v České republice je přítomna již 17 let. Cílem práce je zhodnocení současné marketingové komunikace značky ECCO na českém trhu a následné navržení určitých doporučení pro zlepšení či přehodnocení daných marketingových aktivit, které značka na lokálním trhu provozuje. První část práce se věnuje marketingové komunikaci teoreticky – popisuje stručně její historii, cíle a efektivnost, dále se věnuje marketingovému mixu a podrobněji jeho jednotlivým částem a v poslední řadě představuje nové trendy v oblasti marketingové komunikace. Druhá část práce se zabývá historií a výrobou obuvi značky ECCO, jejím postavením na světovém a českém trhu obuvi a poté přechází do představení stávající marketingové komunikace značky na českém trhu. V této části práce je rovněž popsán vlastní výzkum provedený v podobě dotazníkového šetření, na kterém je postavena poslední část práce věnující se návrhům na zlepšení marketingové komunikace ECCO v budoucnu.