Vliv země původu značek na nákupní rozhodování spotřebitele se zaměřením na čokoládový segment - Spurná, Nikola (2020)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv země původu na nákupní rozhodování konečných spotřebitelů v rámci segmentu tabulkových čokolád. Dále se práce zaměřuje na okolnosti tímto atributem podmíněné, jako jsou předsudky, očekávání a upřednostňování produkce určitých zemí. Důraz je také kladen na značky společností aktivních na českém trhu a aktuální situaci v rámci tržního segmentu. Hlavní výzkumnou metodou práce bylo kvantitativní dotazníkové šetření, distribuované mezi českými respondenty, následované kontingenční analýzou. Veškeré praktické úkony jsou nejprve podloženy teoretickými základy jak z firemního, tak spotřebitelského pohledu.