Zaměstnávání dopravních pilotů v cestovním ruchu - Kropík, Tomáš; Žufan, Jan; Hyan, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na finanční náročnost získání zaměstnání na pozici dopravní pilot. Cílem práce je zjistit přibližné náklady na získání tohoto zaměstnání a očekávanou dobu návratnosti těchto nákladů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část přináší obecné informace o výkonu práce dopravního pilota s důrazem na různé druhy pilotních licencí a kvalifikací a pilotních výcviků. Praktická část zahrnuje stručnou analýzu a srovnání nabídky vybraných leteckých škol s důrazem na finanční stránku. Dále obsahuje vyhodnocení kvalitativního výzkumu formou řízených rozhovorů s dopravními piloty, které byly zvoleny jako metoda pro naplnění cíle práce. Výstupem práce jsou odpovědi na výzkumné otázky týkající se finanční náročnosti získání zaměstnání dopravního pilota a očekávané doby návratnosti.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses