Venkovský cestovní ruch se zaměřením na agroturistiku - Nováčková, Kateřina; Kalábová, Markéta; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá venkovským cestovním ruchem se zaměřením na agroturistiku. Agroturistika představuje jednu z ekologicky šetrných forem cestovního ruchu a za její přednosti lze považovat zejména ubytování v prostředí venkova a netypičnost rekreačních aktivit. Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit nabídku agroturistických služeb v Jihočeském kraji. Pro naplnění cíle byla provedena analýza poskytovaných agroturistických služeb v daném kraji.Teoretická část bakalářské práce je věnována základním pojmům týkajících se venkovského cestovního ruchu a jeho ekologicky šetrných forem. Praktická část je zaměřena na vymezení vybraného regionu s důrazem na cestovní ruch a analýzu agroturistických služeb. Pro vyhodnocení situace v Jihočeském kraji byla také sestavena SWOT analýza a v závěrečné části práce byly výsledky šetření vyhodnoceny. V návaznosti na výsledky analýzy byla navržena doporučení pro další rozvoj agroturistických služeb v kraji.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses