Segmentace bankovního trhu v České republice - Kotnová, Kristýna; Koudelka, Jan; Petržilka, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem diplomové práce je pomocí vhodné kombinace segmentačních kritérií odkrýt segmenty bankovních klientů starších patnácti let v České republice na retailovém trhu, které budou plnit podmínky vnitřní homogenity a vnější heterogenity, tyto segmenty popsat a navrhnout vhodný marketingový přístup k jejich oslovení. Teoretická část práce vymezuje pojmy, fáze a metody tržní segmentace a spotřebního chování a věnuje se bankovnímu retailovému trhu v České republice. V první polovině praktické části je na základě sekundárních dat a provedených analýz odkryto celkem pět segmentů. K odkrytí segmentů a rozvoji jejich profilu je využito několika vícerozměrných statistických analýz včetně faktorové analýzy, shlukové analýzy, obecné analýzy, kontingenční analýzy, korespondenční analýzy, vícerozměrného škálování a popisných statistik. Ve druhé polovině praktické části jsou na základě primárních dat a provedených analýz odkryty celkem čtyři segmenty. K odkrytí segmentů a rozvoji jejich profilu je využito tří vícerozměrných statistických analýz včetně faktorové analýzy, shlukové analýzy a kontingenční analýzy.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses