Využití metod matematické statistiky v manažerském rozhodování - Fišerová, Jana; Bártová, Blanka; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Předkládaná práce se zabývá analýzou skladového množství materiálu společnosti zabývající se polygrafickým průmyslem. Společnost má značné finance vázané ve skladovaném materiálu. Pro klasifikaci skladových položek podle podílu na roční spotřebě jednotlivých materiálů byla použita analýza ABC. Na jejím základě v kombinaci s analýzou skladovaného množství byly navrhnuty čtyři úsporné scénáře. Pro tři vybrané materiály byly pomocí metody klouzavých průměrů a metody exponenciálního vyhlazování provedeny predikce spotřeby v následujících dvou obdobích. Byla posouzena přesnost predikce jednotlivých modelů včetně volby jednotlivých parametrů. Na základě navržených úsporných scénářů byly diskutovány vlivy na účetní závěrku podniku a vliv navrhovaných opatření na ekonomické ukazatele.
Vedoucí práce: Blanka Bártová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses