Crowdfunding se zaměřením na Hithit a jeho kampaně - Begič, Ismar; Boukal, Petr, 1962-2022; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce analyzuje crowdfunding se zaměřením na neziskové projekty, které pro realizaci svých kampaní využily portál Hithit. Cílem této bakalářské práce je jednak vyhodnotit úspěšnost vybraných crowdfundingových kampaní převážně neziskových projektů a zároveň navrhnout konkrétní doporučení pro budoucí crowdfundingové projekty. Teoretická část popisuje pojmy z odborných pramenů vztahující se k crowdfundingu a portálu Hithit. Na základě poznatků a informací zjištěných v teoretické části jsou sestaveny a následně položeny výzkumné otázky, na něž jsou v praktické části prostřednictvím primárního výzkumu ve formě rozhovorů hledány odpovědi. Následně je metodou pozorování a komparace provedena vlastní analýza s cílem vyhodnotit faktory, které mohou mít vliv na úspěšnost vybraných projektů. Po vlastní analýze jsou vyhodnoceny výzkumné otázky a vlastní analýzy.V závěru jsou obě tyto metody shrnuty a je vyhodnocen cíl této bakalářské práce.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses