Smíšené a innominátní smlouvy v obchodní praxi - Cvrková, Simona-Estrella; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá smíšenými a innominátními smlouvami. Přičemž počáteční kapitoly se soustřeďují na obecné vymezení pojmů, dále na stěžejní principy nového občanského zákoníku a také na legislativní rámec úpravy smíšených a innominátních smluv v českém právním řádu, jakož i na srovnání právní úpravy se Slovenskou republikou. V neposlední řadě se práce zabývá tím, jaká omezení smluvní volnosti čekají smluvní strany v případě, že se rozhodnou pro jejich uzavření. Dále se zaměřuje na postupy podle analogie práva a platnost právního ujednání. Cílem práce je analýza výhod a nevýhod plynoucích pro smluvní strany, pokud zvolí cestu smlouvy smíšené či innominátní. Poslední kapitola je zaměřena prakticky a skládá se z příkladů konkrétních smíšených a innominátních smluv, jejichž pojmenování je v praxi již zažité.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses