Hodnoceni investicniho projektu vystavby hotelu v Praze - Pospíšil, Lukáš; Vaško, Martin; Kameníček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce má podobu studie proveditelnosti, jejímž cílem je zhodnotit potencionální investici pro soukromého investora. V teoretické části práce je popsaná možná struktura studie proveditelnosti a metody vyhodnocení projektu. V praktické části je analyzován trh s ubytováním v Evropě a zejména v Praze. Na základě komparace konkurenčního setu je stanovena vlastní cenová a marketingová strategie. Projekt je na závěr popsán a vyhodnocen investičními metodami. Výsledkem diplomové práce bylo doporučení investorovi realizovat projekt na výstavbu depandance. Přínosem práce je možnost jí použít jako návod na investiční záměr menšího ubytovacího zařízení. Použity byly metody deskripce, analýza, komparace a indukce.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses