Způsoby motivování zaměstnanců ve vybrané organizaci - Krejčová, Radka; Králová, Věra; Ježková Petrů, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato Diplomová práce se zabývá způsoby motivování zaměstnanců v bankovním sektoru, zejména pak v České spořitelně a.s. Cílem této práce je shrnout a analyzovat základní poznatky o pracovní motivaci zaměstnanců a aplikovat je na prostředí České spořitelny, ve které bude následně provedena analýza faktorů, které působí na pracovní motivaci jejích zaměstnanců. V teoretické části této práce jsou vysvětleny základní pojmy, týkající se stimulace, a také druhů a faktorů motivace, které ovlivňují celkovou spokojenost zaměstnanců. Praktická část je zaměřena na zjištění stávající situace ve společnosti, a to za pomoci dotazníkového šetření. Většina dotazníku je tvořena uzavřenými otázkami, za účelem rychlejšího vyplnění a z důvodu úspory času jeho respondentů. Pouze dvě poslední otázky vyžadují otevřenou odpověď. Na základě získaných dat budou následně stanoveny návrhy na opatření a také doporučení, směřující ke zlepšení pracovní motivace zaměstnanců.
Vedoucí práce: Věra Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses