MICE management : organizace mezinárodního kongresu - Kubátová, Lucie; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Práce se zabývá organizováním událostí, přesněji MICE cestovním ruchem, který patří mezi jeden z ekonomicky nejefektivnějších forem cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je zhodnocení významu MICE turismu pro Prahu se zaměřením na zhodnocení organizace a realizace studentského projektu, který byl součástí kongresu ICCA, který se v Praze konal v roce 2017. Zvolené téma je řešeno pomocí analýzy současné situace na trhu MICE cestovního ruchu, pomocí SWOT analýzy a rešerše odborné literatury. První část práce je úvodem do cestovního ruchu a event managementu z teoretického hlediska. Třetí kapitola je analýzou konkurenceschopnosti a potenciálu České republiky a Prahy pro pořádání MICE událostí, kde bylo pro srovnání využito několika ukazatelů (TTCI, GPI, SDG). Čtvrtá kapitola je věnována přímo 56. kongresu ICCA konanému v Praze roku 2017 a jeho částečnému vyhodnocení. Pátá kapitola je deskripcí studenty vytvořeného projektu „ICCA Pilots“, který byl realizován na kongresu a byl součástí předmětu 2CR418 Event management. Práce obsahuje ukázky vybraných projektů, které studenti vymysleli pro vytvoření wow efektu kongresu, propracovanou strategii transferů delegátů a popis spolupráce s dalšími studenty VŠE.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses