Determinanty rozvoje pohybových aktivit ve školních zařízeních - Musilová, Tereza; Král, Pavel; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
V důsledku trvale klesajícího množství vykonávaných pohybových aktivit a růstu dětské obezity jsem se rozhodla zvolit téma diplomové práce, které se týká determinantů ovlivňujících rozvoj pohybových aktivit ve školních zařízeních. Práce je zaměřena prioritně na základní školy, které jsou povinné pro všechny děti, a díky tomu mohou komplexně pracovat s každým jedincem. Hlavním cílem mé práce je přijít na to, jaké jsou determinanty bránící školním zařízením v rozvoji pohybových aktivit svých žáků. Vzhledem k záměru práce byl použit kvalitativní výzkum. Sběr dat proběhl na základě polostrukturovaných rozhovorů s třinácti řediteli základních škol. Získaná data byla následně podrobena vyhodnocení pomocí tematické analýzy. Z výsledků jasně vyplývá, že nejzásadnějším determinantem je nedostatečná kapacita sportovních zařízení. Školy se i přesto snaží množství pohybových aktivit mimo tělesnou výchovu podporovat i dalšími podpůrnými způsoby.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses