Důležitost stanovení cílů pro motivaci zaměstnanců - Bulantová, Veronika (2020)
Diplomová práce se opírá o rešerši literatury zaměřené na Teorii cílů Lathama a Locka a na motivaci a zvýšenou výkonnost díky nastaveným cílům. Na základě rešeršního základu proběhla výzkumná část primárně pomocí kvalitativního výzkumu pro dosažení cíle práce, tedy podpořit myšlenku, že Teorie cíle nemusí být za všech okolností platná a splnit tak záměr práce, a to sice být podkladem pro další výzkumy zaměřující se na otevřenost Teorie cíle nebo na stejný cíl jako tato diplomová práce. Na základě provedeného výzkumu byl definován nový model nastavení cílů, který vychází z původního vysoce výkonného cyklu definovaného Lathamem a Lockem.