Důležitost stanovení cílů pro motivaci zaměstnanců - Bulantová, Veronika; Král, Pavel; Balgová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Diplomová práce se opírá o rešerši literatury zaměřené na Teorii cílů Lathama a Locka a na motivaci a zvýšenou výkonnost díky nastaveným cílům. Na základě rešeršního základu proběhla výzkumná část primárně pomocí kvalitativního výzkumu pro dosažení cíle práce, tedy podpořit myšlenku, že Teorie cíle nemusí být za všech okolností platná a splnit tak záměr práce, a to sice být podkladem pro další výzkumy zaměřující se na otevřenost Teorie cíle nebo na stejný cíl jako tato diplomová práce. Na základě provedeného výzkumu byl definován nový model nastavení cílů, který vychází z původního vysoce výkonného cyklu definovaného Lathamem a Lockem.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses