Specifika obchodu a podnikání v Nizozemsku na příkladu vybraných firem - Janáčková, Dita (2020)
Bakalářská práce se věnuje Nizozemsku a jeho specifikům v obchodu a podnikání. Hlavním cílem práce je podání uceleného obrazu s důrazem na obecné zhodnocení této země, její kulturní specifika ve srovnání s Českou republikou a z toho vyplývající doporučení pro české firmy, jež plánují s Nizozemskem spolupracovat nebo se případně chtějí inspirovat pro své vlastní podnikání. Práce využívá metod PEST a SWOT analýzy, informace jsou doplněny poznatky z hloubkového rozhovoru a dotazníkových šetření.