Komparace zemí Skandinávie v oblasti obchodního jednání - Půžová, Barbora; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem bakalářské práce je charakterizovat obchodní jednání v nasledujících Skandinávských zemích: Dánsku, Finsku, Norsku a Švédsku. Další cílem je zjistit zda obchodní jednání v zemích probíhá odlišně.Práce je rozdělena do čtyř částí.První část ppisuje obchodní jednání v obecné rovině. Obchodní jednání je definováno a jeho jednotlivé části jsou popsány. Zároveň se první část zaměřuje na kulturní dimenze definované sociologem Geertem Hofstedem.Druhá část práce se věnuje průběhu obchodního jednání v konkrétních sledovaných zemích. Zároveň jsou porovnány výsledky Hosftedeho dimenzí mezi zeměmi navzájem.Třetí část je věnovaná obchodním vztahům České republiky a jednotlivých skandinávských zemích. V této části jsou předloženy vyplněné dotazníky českých firem, které ve Skandinávii obchodují. Cílem části je dotazníky interpretovat a zjistit, zda se zkušenosti českých firem výrazně liší od teoretických informací z druhé časti.Čtvrtá část je věnována českým firmám, které by chtěly se skandinávskými formami obchodovat.Pomocí SWOT analýzy jsou definovány silné stránky, slabé stránky, příležitosti a hrozby obchodovnání ve Skandinávii. Nakonec jsou obchodní jednání v jednotlivých skandinávských zemích stručně shrnuta.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses