Italsko-česká obchodní a průmyslová komora - Quant, Filip (2020)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a charakterizovat činnost Italsko-české smíšené obchodní a průmyslové komory, její fungování na českém trhu a přínos pro její členské společnosti. Hlavní pozornost je věnována širokému spektru služeb, které komora svým členům a klientům nabízí. První kapitola se zaměřuje na vzájemné obchodní vztahy mezi Itálií a Českou republikou. Součástí této kapitoly je stručná charakteristika geografického, ekonomického a kulturního prostředí v Itálii. Od druhé kapitoly je již práce plně zaměřena na Italsko-českou obchodní komoru a její aktivity. Ve druhé kapitole se práce věnuje výkonným orgánům komory a popisuje členství v komoře. Třetí, poslední kapitole práce přibližuje činnosti komory, především v oblasti podpory obchodní činnosti a pořádaní akcí.