Vývoj československo-izraelských diplomatických vztahů - Nezbedová, Andrea; Veselý, Zdeněk, 1950-; Tóth, Andrej, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Práce si klade za cíl zmapovat vývoj diplomatických vztahů mezi dvěma malými státy – Českou republikou a Státem Izrael, a to z pohledu České republiky. Tento vývoj je v rámci práce rozdělen do období před a po vzniku samostatné České republiky. Díky tomuto dělení je práce schopná odhalit a vsadit do kontextu i historický význam styků těchto dvou území, ze kterého tento bilaterální vztah těží dodnes. Jako hlavní prostředek vykreslení vývoje diplomatických postojů České republiky vůči Izraeli využívá analýz diplomatických a politických kroků jednotlivých let.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses