Podnikatelský plán - Míchalová, Jana (2020)
Cílem diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro založení levandulového statku, který bude pěstovat levanduli lékařskou v režimu ekologického zemědělství. Hlavní částí podnikatelského plánu je analýza makrookolí, mikrookolí a vnitřních zdrojů společnosti. Na základě výsledků těchto analýz jsou stanoveny silné a slabé stránky společnosti, zároveň také její hrozby a příležitosti. Další významnou částí je marketingový plán, který definuje jednotlivé nástroje marketingové komunikace se zákazníky. Za účelem výzkumu postoje k levandulovým produktům a nákupního chování je součástí podnikatelského plánu dotazníkové šetření. Jednu ze stěžejních částí tvoří také finanční plán, který konkretizuje potřebu financí při zahájení podnikání a potvrzuje, zda je podnikatelský záměr ziskový.