Vietnamská gastronomie v Praze - Dangová, Thu Hang (2020)
Cílem této bakalářské práce je představit vietnamskou gastronomii v Praze se zaměřením na vietnamské kavárny, jmenovitě kavárny Anthill a Cafefin. Bakalářská páce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Byly zde použity metody syntézy, pozorování, deskripce, indukce a dedukce. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy cestovního ruchu, je obecně představen Vietnam, jeho kultura a zvyklosti. Dále je popsán příchod vietnamských příslušníků do Čech, jsou přiblížena specifika vietnamské kuchyně a vietnamských kaváren. V praktické části nalezneme vlastní výzkum, který se provedl pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů s provozovateli vybraných kaváren. Na závěr je vypracovaný návrh pro zvýšení atraktivity kaváren na základě provedeného výzkumu.