Vietnamská gastronomie v Praze - Dangová, Thu Hang; Vaníček, Jiří, 1944-; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem této bakalářské práce je představit vietnamskou gastronomii v Praze se zaměřením na vietnamské kavárny, jmenovitě kavárny Anthill a Cafefin. Bakalářská páce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Byly zde použity metody syntézy, pozorování, deskripce, indukce a dedukce. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy cestovního ruchu, je obecně představen Vietnam, jeho kultura a zvyklosti. Dále je popsán příchod vietnamských příslušníků do Čech, jsou přiblížena specifika vietnamské kuchyně a vietnamských kaváren. V praktické části nalezneme vlastní výzkum, který se provedl pomocí dotazníkového šetření a rozhovorů s provozovateli vybraných kaváren. Na závěr je vypracovaný návrh pro zvýšení atraktivity kaváren na základě provedeného výzkumu.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses