Státní kapitalismus v Saudské Arábii - Kučerová, Kateřina (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá státním kapitalismem v Saudské Arábii a je rozdělena do dvou hlavních kapitol. První kapitola je zaměřena na obecnou charakteristiku státního kapitalismu. Nejprve je zde definován pojem státní kapitalismus, je zde popsán jeho historický vývoja hlavní nástroje. Dále se tato kapitola zabývá hlavními výhodami a nevýhodami, které tento systém přináší a jeho přítomností ve světě. Tato teorie je poté aplikována na konkrétním příkladu Saudské Arábie. Druhá kapitola popisuje a analyzuje fungování státního kapitalismu v této zemi. Nejprve je zde charakterizováno saudské hospodářství včetně role státu v jeho historickém vývoji. A nakonec je pozornost zaměřena na konkrétní příklady nástrojů státního kapitalismu používané v Saudské Arábii, jejich vývoj, vliv a postavení v dané zemi.