Trendy ve fragmentaci rozvojové pomoci se zaměřením na členy Výboru OECD pro rozvojovou spolupráci - Valentová, Kristýna (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem fragmentace rozvojové pomoci u donorů z Výboru OECD pro rozvojovou spolupráci v období mezi lety 2000 a 2015. Jako cíl si vytyčuje postihnout trendy ve fragmentaci pomoci a možný vliv mezinárodních dohod na poskytování pomoci ve sledovaném období. Za tímto účelem je práce členěna do tří kapitol. Nejprve představuje problematiku fragmentace a možná řešení pro snižování negativních jevů spojených s tříštěním pomoci. Dále se zaměřuje na vybrané donory a zkoumá nejdůležitější mezinárodní dohody o efektivnosti pomoci. V poslední části je analyzována fragmentace nejprve na úrovni států a poté na úrovni sektorů na případu Myanmaru.