Trendy ve fragmentaci rozvojové pomoci se zaměřením na členy Výboru OECD pro rozvojovou spolupráci - Valentová, Kristýna; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem fragmentace rozvojové pomoci u donorů z Výboru OECD pro rozvojovou spolupráci v období mezi lety 2000 a 2015. Jako cíl si vytyčuje postihnout trendy ve fragmentaci pomoci a možný vliv mezinárodních dohod na poskytování pomoci ve sledovaném období. Za tímto účelem je práce členěna do tří kapitol. Nejprve představuje problematiku fragmentace a možná řešení pro snižování negativních jevů spojených s tříštěním pomoci. Dále se zaměřuje na vybrané donory a zkoumá nejdůležitější mezinárodní dohody o efektivnosti pomoci. V poslední části je analyzována fragmentace nejprve na úrovni států a poté na úrovni sektorů na případu Myanmaru.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses