Big Data v kontextu ochrany osobních údajů v Evropské unii - Tománková, Rostislava; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Problematika osobních údajů a práce s daty velkého objemu se za posledních pět let stala velmi aktuální. První část bakalářské práce sleduje vývoj dat velkého objemu, jejich skladování, zpracování a zároveň popisuje konkrétní příklady využití technologie Big Data v různých odvětvích. S danými tématy pak úzce souvisí oblast ochrany osobních údajů v EU, nedávno zavedené obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) a politiky ochrany osobních údajů dvou společností patřící mezi největší shromažďovatele dat – Google a Facebook. Tomu je věnována druhá kapitola bakalářské práce, která se současně zabývá i kauzou zneužití údajů ve věci Facebook–Cambridge Analytica. Třetí kapitola pak zahrnuje vlastní dotazníkové šetření zaměřené na obyvatele ČR a jejich vnímání ochrany osobních údajů, důvěru v GDPR a ve výše zmíněné společnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses