Analýza trendů odpadového hospodářství v Indonésii - Dědek, Vojtěch (2020)
Indonésie zažívá od začátku 21. století významný nárůst obyvatelstva spojený s hospodářským růstem. Podobný trend zažívají i okolní regionální státy. V nejbližších letech ale budou tyto státy čelit stále větší urbanizaci a růstu střední třídy. Tento hospodářský a demografický vývoj ale bude vytvářet vysoký tlak na systémy odpadových hospodářství, jejichž kapacita je již v dnešní době vyčerpána. Tato práce shrnuje a identifikuje hlavní trendy v odpadovém hospodářství jak na globální, tak regionální úrovni jihovýchodní Asie, zkoumá příčiny problémů spojených se systémy odpadového hospodářství a navrhuje možná řešení těchto problémů. Tyto trendy, příčiny a problémy jsou poté zkoumány na konkrétním příkladu Indonésie.