Marketingová komunikace značky STEYR na českém trhu - Poláková, Kristýna; Olšanová, Květa; Plešingerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá marketingovou komunikací rakouské značky STEYR na českém trhu. Společnost STEYR se specializuje na výrobu a prodej zemědělské a lesní techniky. Nabízí inteligentní řešení, jako jsou navigační systémy či softwary precizního zemědělství. Cílem diplomové práce je vyhodnocení marketingové komunikace rakouské značky STEYR na českém trhu. V teoretické části se práce nejprve věnuje teorii marketingové komunikace, definuje pojmy jako komunikační mix, model efektivní marketingové komunikace či specifika trhu B2B. Teoretická část se dále věnuje trhu zemědělské techniky v České republice, výhradnímu importérovi značky STEYR společnosti AGRI CS a.s. a konkurenci. Nedílnou součást představuje profil samotné značky STEYR zahrnující současné postavení značky na českém trhu či produktové portfolio. Praktická část práce demonstruje analýzu marketingové komunikace značky, která je podpořena i nástroji pro měření účinnosti online komunikace jako je Google Analytics a vlastním výzkumem formou hloubkových rozhovorů s vybranými zákazníky, vedením marketingového oddělení a klíčovými zaměstnanci. Syntézu praktické části představuje SWOT analýza, na jejímž základě došlo k navržení vhodných nástrojů marketingové komunikace a doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses