CHKO Brdy jako destinace cestovního ruchu - Matějková, Kristýna; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tématem práce je analýza potenciálu cestovního ruchu v CHKO Brdy a jejím širším okolí. Hlavním cílem práce je zhodnotit činnosti a aktivity destinační společnosti pro brdský region. Dílčím cílem je analýza činností a zkušeností vybraných destinačních společností, což poslouží teprve nedávno vzniklé destinační společnosti jako možný náhled do destinačního managementu jiných regionů a k získání dalších poznatků. V rámci praktické části se práce zaměřuje rovněž na navržení nového produktu pro region Brdy. V brdském regionu je destinační management teprve ve svých počátcích, proto je toto téma velmi aktuální. Pro zpracování práce bylo využito metod literární rešerše, analýzy a srovnávání. Dle podrobné analýzy lze konstatovat, že destinační společnost započala svou činnost velmi aktivně. V porovnání s vybranými destinačními společnostmi lehce zaostává v navazování partnerství, množství nabízených produktů, ve využívání informačních technologií a sběru statistických dat.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses