Zhodnocení přínosů zapojení ZOO Chleby do marketingového projektu Grátiska - Tejklová, Kristýna (2020)
Tato bakalářská práce hodnotí přínosy marketingového projektu Grátiska pro ZOO Chleby a zjišťuje, zda je pro zoo výhodné v tomto projektu i nadále setrvat. Součástí je také zjištění postoje návštěvníků k tomuto projektu. K jeho zjištění bylo využito dotazníkové šetření, které probíhalo pouze v řadách návštěvníků Chlebské zoo. V teoretické části práce je podrobněji rozebrána podpora prodeje a spolupráce v ní, která je s projektem Grátiska velmi úzce spjata. V následující kapitole je již představen samotný projekt, jeho fungování a také financování. V praktické části práce je již charakterizována ZOO Chleby, a to nejen z pohledu historického, ale také ekonomického. Součástí je též analýza návštěvnosti. Ta je v poslední kapitole použita při výpočtech finančních přínosů projektu spolu s informacemi o nákladech vložených do projektu a s výsledky dotazníkového šetření. Na základě získaných dat je patrné, že turistické atraktivity s nižší návštěvností mají z projektu Grátiska menší výhody než partneři s návštěvností vyšší.