Zhodnocení přínosů zapojení ZOO Chleby do marketingového projektu Grátiska - Tejklová, Kristýna; Jarolímková, Liběna; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce hodnotí přínosy marketingového projektu Grátiska pro ZOO Chleby a zjišťuje, zda je pro zoo výhodné v tomto projektu i nadále setrvat. Součástí je také zjištění postoje návštěvníků k tomuto projektu. K jeho zjištění bylo využito dotazníkové šetření, které probíhalo pouze v řadách návštěvníků Chlebské zoo. V teoretické části práce je podrobněji rozebrána podpora prodeje a spolupráce v ní, která je s projektem Grátiska velmi úzce spjata. V následující kapitole je již představen samotný projekt, jeho fungování a také financování. V praktické části práce je již charakterizována ZOO Chleby, a to nejen z pohledu historického, ale také ekonomického. Součástí je též analýza návštěvnosti. Ta je v poslední kapitole použita při výpočtech finančních přínosů projektu spolu s informacemi o nákladech vložených do projektu a s výsledky dotazníkového šetření. Na základě získaných dat je patrné, že turistické atraktivity s nižší návštěvností mají z projektu Grátiska menší výhody než partneři s návštěvností vyšší.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses