Společenská odpovědnost podniku jako faktor konkurenceschopnosti - Jeřábková, Elen (2020)
Diplomová práce je zaměřena na aplikaci konceptu společenské odpovědnosti podniku (CSR) v podmínkách českých podniků. Cílem práce je zpracovat teoretická východiska k tématu společenské odpovědnosti podniků a následně je aplikovat ve vybraném českém podniku. Na základě provedené analýzy jsou navržena konkrétní doporučení pro další vývoj podniku. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá komplexním popisem konceptu společenské odpovědnosti podniku. Praktická část je zaměřena na společenskou odpovědnost ve společnosti Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě. Byla provedena obsahová analýza různých reportů podniku i s dotazováním vedoucího pracovníka, který má CSR ve firmě na starosti. Dále jsou zde obsaženy výsledky dotazníkového šetření, které probíhalo směrem k zaměstnancům firmy Bosch Diesel s.r.o., ty pak dávají odpověď na stanovené výzkumné otázky. Následně je prováděno testování hypotéz, které vyvrací, popř. potvrzují vzájemné shody. Na závěr je přidané doporučení pro podnik.